söndag 20 juli 2008

Städning



Jag måste erkänna att mitt hem inte blir städat så ofta som det borde, speciellt eftersom jag har Olivia som sambo och oavsett hur många gåner jag försöker är det helt omöjligt att träna henne, träna henne så att hon dammsuger upp alla sina små tussar som yr överallt.

Men så idag, efter jag tittat på en film så tänkte jag när nu jäklar - så jag tog bort alla saker som jag kunde bära ur sovrummet som blivit missunnat och dammsug så svetten rann, sedan torkade jag av golvet, sedan dammsöga jag de två mattorna jag har i hela huset ordentligt. Ja, huset, det låter som om jag har ett stort hus, och inte en tvåa på 46 kvm. När jag höll på med dammsugningen kom det fram, glasklart i min tanke, en annan anledning till operationen, att inte känna sig som en elefant där jag drar fram med dammsugaren, och måste stänga av den en stund för att inte falla i hop i en hög, jag kan inte ens piruetta runt som denna elefant, klart jag har varken det förklädet eller borsten eller snabeln, jag tror snabeln gör en stor skillnad, speciellt i badrummet! Ja, nu tog jag mig bara an sovrummet, tar ett rum i taget, det räcker för mig idag.

Jag älskar böcker, och nu har jag fem olästa böcker - ja, det är en underbar känsla, jag vill ha dom framme, jag vill se dom, veta att jag kan njuta, inte oroa mig för en dag utan bok på ett bra tag. Så jag har provat ett par olika varianter, uppe på tavellisten ovanför min säng, men det störde min estetiska känsla, på hyllan brevid sängen, nej, där står ju min Tiffany lampa och Ängel så vackert, sängbordet - ja, men Olivia gillar att sitta där, hon har sitt vattenglas där, brevid mitt vattenglas, och min vackra väckarklocka - ja, den är vacker - vad skall jag göra? Jo, jag önskar köpa mig ett annat sängbord, typ ett sådant pottskåp från förr - Shabby Chic är jag ute efter!

Just nu sitter jag i det som en gång var i mitt sovrum och som jag inte vill lägga tillbaka dit igen, jag vill inte ha saker under sängen, det är dåligt Feng Shui och se hur illa jag sovit på sista tiden, jag har haft en studdsmatta under sängen, en Carl Lewis som jag beställde hem från Ellos - början på mitt smala liv, förutom att mina bröst, kupa 100 D + dångade mig i skallen och slet med mig ner till marken när jag hoppade - ingen rolig grej att se för mina grannar heller. Så den skall jag nu donera till vårt gemensamma rum som jag säkert sagt. Sedan har jag två lådor med kläder som jag tycker mycket om och vill använda igen, har kvar dem här nere för att fungera som motivation - funkar jätte bra, motiverar mig att flytta dem till hallgarderoben i stället, sätta dem ovanför dem, men för att de skall få plats måste jag ta bort en gamal antik skrivare, bandspelare, sittkudde som skulle vara så praktisk när jag hade besök - har besök en gång om året ; ) Och en massa andra saker. Mitt vindsförråd är fullt till bristningsgränsen. Förra julen försökte någon göra inbrott i det, de skruvade bort dörren till mitt förråd, men inget var taget - det är så mycket grejer där att det skulle ta en evighet att ta sig igenom det, så jag tror de gav upp!!! Fniss.

Jag har hur mycket saker som helst, men jag älskar att måla, brodera, skriva etc och jag vill ha sakerna runt omkring mig, mina pärlor och trådar. Så jag antar som en konstnärssjäl kanske jag har det lite skitigt i hörnen och lite "Bohemiskt" som jag kallar det, mitt hem kan man verkligen kalla inbott.

I morgon är det dags för samtal och läkarbesök, det blir bra, 300 kr kostar en specialistläkare inom psykiatri, men samlar inför mitt fri kort, mina mediciner i går kostade över 1000 kr, jag kände hur hakan rammlade till golvet, som tur är har jag "kredit" hos apoteket så jag kan dela upp betalningen på två. Det kostar på att vara sjuk på fler sätt än ett och jag vill desperat bli frisk igen, jag vill, jag vill bli "vanlig".

Måste rensa brunnen i duschen, något Olivia äslakar, medans jag tar ett djup andetag och försöker få mig själv att förstå att det är mitt hår - so deal with it!

Svarade inte när telefon ringde i dag heller - blivit en riktig rebell idag!

Mat, mat, vad skall jag äta ikväll?

Dax att ta itu med brunnen!

Inga kommentarer: