torsdag 8 oktober 2009

Att göra det man inte vill

Det är alltid svårt att göra sådant jag inte tycker om, men när det väl är gjort känner jag enorm tillfredsställelse att jag som en vuxen människa tog tag i det obekväma och insåg att i bland måste man göra saker man inte tycker om - så är det.

På vägen hem, andades jag ut och accepterade tiden det skulle ta, tre timmar, två timmar, en timme, upp för trapporna och in genom dörren, HEMMA, underbart, mina kära underbara håriga små älsklingar hälsade mig välkommen hem och sprang sedan in i vardagsrummet.

Jag njöt, två dagar fulla av aktiviteter och medarbetare, samtal att föra och leenden att le, frågor att svara på och frågor att fråga. Huvudet fylls, luften står still och det är varmt.

Vi var på Runö kursgård ägt av LO, här har pampar suttit innan oss, och kanske kommer pampar att sitta här efter oss. Det var lite slitet, maten var ingen höjdare, men naturen var underbar och djuren, äpple träden gav mycket goda äpplen, jag tog med mig några hem, det är inte ofta jag hittar den typen av äpplen som jag tycker om, men när jag gör det, mmm, då njuter jag helhjärtat.

I dag torsdag har jag varit ledig, jag har tvättat lite och letat reda på min ”Ekolåda”, min granne hade tagit hand om den. Så nu har jag lite grönsaker i ugnen och skall äta middag om en liten stund. Det är rödbetor, morötter och zucchini, det luktar mycket gott från köket.

Livet är på paus för tillfället, jag försöker undvika att tänka, men det slinker in, tankar om förlorade vänner, inte borttappade bara - borta, inte tar kontakt eller tycks vilja. Men så är livet, men just nu vill jag inte tänka på det för det tar lite och jag blir ledsen, ledsen att när jag har det känslomässigt svårt, igen, försvinner hon igen. Men det borde ju visa mig.

I morgon är det en lång dag, Vårdförbundet har årsmöte, Representantskap, och vi skall vara på Trädgrån och jobba med det hela dagen. Jag är med till eftermiddag, medans de andra fortsätter till klockan 1800 eller längre.

Det jag har lärt mig denna veckan, hittills, är att jag kan agera vuxet i bland och göra vad som krävs av mig av andra - och över leva! Skämt och sido, visst har jag gjort det förr, men oftast surat mig igenom det, vilket inte gjort saken bättre, denna gången som förra året, gjorde jag det bästa av situationen.

Inga kommentarer: